Woonder Makelaardij
 
 
Nederlands  

Libeek 11

 


Algemene omschrijving

Gelukkig komen wij regelmatig bijzondere objecten tegen die een of meerdere extra kwaliteiten herbergen.

Dit is weer zo’n bijzonder object, gelegen in het natuurschoon van het niet voor niets populaire Limburgse Heuvelland. Deze uit meerdere volumes en percelen bestaande authentieke 18de eeuwse boerderij-woning met imposante “tiende schuur”, ruime carport en garage inspireert onmiddellijk. De woning is eveneens verassend ruim te noemen met 5 slaapkamers, 2 badkamers en naast de gewelvenkelder  diverse bergruimtes. De woning voelt ondanks voornoemde, compact en intiem en verkeerd in een zeer correcte onderhoudsstaat. De gezellige keuken met ruime eettafel is iets gedateerd maar keurig en comfortabel. 

Tussen de woning en de grote schuur ligt een cour die gezellig is ingericht, voorzien van volwassen groen en meerdere terrassen. 

De voor diverse doeleinde geschikt te maken monumentale (bouwjaar 1806) Tiende-schuur verkeert in een zeer goede staat en is geschikt te maken voor wonen en/of werken of een combinatie van beide. Omhoog starend naar de indrukwekkende hoogte van de nokbalken ga je fantaseren over een invulling;……………een grote bedrijfsruimte met een bijvoorbeeld 4 meter hoge plafond en daarboven 2 woonlagen van liefst 120m2……een loft-entourage met zeer ruime Airbnb of Bed & Breakfast units……….een indrukwekkende bedrijfs-/praktijkruimte met erboven een galerie of zolder erboven (10 meter hoog!!) of………fantaseer schier oneindig…

Aan de overkant van de openbare weg (zie bijgevoegde kadastrale kaart) is een grote carport achtige bouw (ca. 50m2) gerealiseerd die naast het overdekken van meerdere auto’s ook zeer geschikt is voor vele andere doeleinden. De naast deze gelegen tuin biedt veel privacy en is rustig gelegen. Aan de andere zijde van de “carport” ligt een meer conventionele garage die dienst doet als werkplaats/hobbyruimte..

 

Ligging

We zijn nu enkele keren naar Libeek, achter Eckelrade en St Geertruid, gereden en worden telkens verrast door de korte reistijd naar Maastricht. We bereiken stadsdeel Wijck via Gronsveld en Heugem telkens in 10 à 11 autominuten. Een reistijd die vergelijkbaar is met buitenwijken als Amby of Wolder. Het tot de gemeente Margraten-Eijsden behorende gehucht Libeek wordt uiteraard omzoomd door veel natuurschoon en de heerlijke, rustgevende glooiingen van het veelgeprezen Heuvelland. Wandelen, fietsen, joggen, paardrijden en zo voort kan voor de liefhebber bijna geen aangenamere omgeving bedenken. De indrukwekkende rust, die wel wordt “verstoord” door de immense populariteit van voornoemde sport-liefhebbers (luxe-probleem!) versterkt het woongenot enorm…..

De bereikbaarheid van Heerlen, de prachtige Voerstreek en als eerder benoemd Maastricht is goed te noemen met eigen vervoer ook de belangrijkste uitvalswegen (A2 en A76) zijn zeer snel bereikbaar.

Frisse lucht, ruimte, vogels horen fluiten en toch binnen een goede 10 minuten in Maastricht……

 

Onderhoudsstaat en materialen

Zoals eerder benoemd is de woning prima onderhouden, een recent vernieuwde badkamer, dubbele beglazing en zovoort. Het woonhuis is meerder malen gerenoveerd het authentieke casco is ruim 250 jaar oud. De carport recent en de enorme Tiendeschuur uit 1806.

 

 
Plaats - Sint Geertruid
Straat - Libeek
Postcode -
Vraagprijs - € Kosten koper
Bouwjaar - 1760
Woonoppervlak - 160 m2
Beschikbaar - In overleg

 
Woonder. Rationeel makelen...
Funda Mooi limburg Jaap Zoek alle huizen Woonplein Limburg Huislijn Kapaza Pararius Zuka