Nederlands  

Herenhuis, Valkenburg aan de Geul

 

A L G E M E E N

Zeer ruim, monumentaal herenhuis in goede onderhoudsstaat. Met z'n rijke ornamenten en hoogwaardige materialen is dit pand van kwalitatief uitzonderlijk niveau. Hoge plafonds, eiken visgraatparketvloeren, authentieke details en een enorme hoeveelheid licht en ruimte. Opgetrokken uit lokale mergelblokken in combinatie met harde baksteen: zeer degelijk en klimatologisch ideaal.

Deze voormalige artsenwoning is met veel zorg en smaak getransformeerd tot een comfortabele, eigentijdse woning met veel extra mogelijkheden, bijvoorbeeld werkruimte aan huis. De huidige eigenaren hebben veel gerenoveerd en verfraaid, met respect voor de authenticiteit van het pand. De woning is goed onderhouden, de kozijnen zijn vrijwel allemaal voorzien van dubbele beglazing en gebouwd in een hoogwaardig, isolerend pvc-profiel.

In het huidige gebruik zijn er 4 slaapkamers en een dressing. De immense zolder biedt ruimte voor 3 extra slaapkamers waardoor hier in totaal 7 of 8 ruime slaapkamers te realiseren zijn.

De verwarmde garage is net als de rest van het huis groot. Er kunnen 3 auto's in en op de vliering, waar ook de CV-ketel (Nefit, Ecomline HR) staat, is veel bergruimte. Het pand heeft verder een kelder van maar liefst 90

 

I N D E L I N G

Begane grond

Je komt binnen in de voorname entreehal, die toegang geeft tot de eetkamer. Klassiek (nog steeds praktisch) detail in de eetkamer is het originele doorgeefluik naar de keuken. 

De keuken, hoewel gedateerd, is ruim, ziet er keurig uit en functioneert nog prima.

Aan de linkerzijde van de hal ligt de majestueuze woonkamer. Alle elementen zijn hier perfect in balans, smaakvol en hoogwaardig. Een heerlijke ruimte, met een prettige sfeer. 

Het poortgebouw aan de rechterachterzijde van het pand heeft een deur naar de tuin. Ook is hier een luik naar de kelder, dat op dit moment niet in gebruik is. 

 

Split-level

Hier is het gastentoilet en een ruime garderobekamer. Jassen kunnen hier netjes uit het zicht worden opgeborgen.

 

1e etage

Een statige brede trap met art deco-lambrisering leidt naar hal op de de 1e verdieping, die over de hele diepte van het pand loopt. Deze verdieping heeft een salon en een bbliotheek, twee prachtige ruimtes met visgraatparket en hoge plafonds. Puur fin de siècle.

Ook op deze verdieping: 2 ruime slaapkamers, een dressing en een ruime badkamer met douche, toilet, antiek Franse, dubbele lavabo en fraai, klassiek ligbad op pootjes.

 

2e etage

Bovenaan de trap ligt op deze etage een mooie lichte kamer die wordt gebruikt als schildersatelier. In deze kamer bevindt zich een ruime inkoopkast. De dekvloer, in perfecte staat, staat strak in de lak.

Tegenover de atelierruimte ligt nog een prachtige kamer, met als eyecatcher een antieke terrazzo lavabo, een echt pareltje.

De zolder is gigantisch. Het vakmanschap van de timmerlui die hier ooit gewerkt hebben, blijkt uit de zichtbare spanten. Een grote dakkapel en een venster brengen licht in deze hoge ruimte, de nokbalken liggen op circa 5 meter hoogte.   

Hier is ook nog een keurige, ruime extra kamer: het voormalige dienstbodenverblijf.

 

L I G G I N G  +  O M G E V I N G 

Valkenburg aan de Geul is een oud vestingstadje midden in het Limburgse Heuvelland, bekend en populair om z'n gezellige monumentale binnenstad, het bruisende uitgaansleven, z'n oude ruïne, het casino, wellnesscentrum Thermae en nog veel meer.

De stad ligt op 10 autominuten van Maastricht, direct aan de snelweg A67 en heeft een eigen treinstation (op 500 meter van dit pand). De bereikbaarheid is dus perfect.

Valkenburg heeft diverse scholen en sportclubs, een volwaardig winkelaanbod, prachtige fiets- en wandelroutes in de directe omgeving en staat bekend om z'n culinaire gastvrijheid.

Een heel fijne plek om te wonen. 


 

 

 

 
Plaats - Valkenburg
Straat - Reinaldstraat 4
Postcode - 6301 EC
Vraagprijs - € 759.000 Kosten koper
Bouwjaar - 1889
Woonoppervlak - exclusief kelder, garage en zolder 340 m2
Perceel oppervlak - 400 m2
Beschikbaar - In overleg

 
Woonder. Rationeel makelen...
Funda Mooi limburg Jaap Zoek alle huizen Woonplein Limburg Huislijn Kapaza Pararius Zuka