Woonder Makelaardij
 
 
Nederlands  

Prestigeus pand Wilhelminasingel

 

 

Algemene omschrijving

De gevel van dit statige herenhuis is een van de bekendste gevels van Nederland. Het betreft hier de vermaarde advocatenpraktijk van de familie Moszkowicz. Naast de optische en fysieke kwaliteiten van dit prachtige pand, beschikt het over een indrukwekkende statigheid.

Achter deze voorname, klassieke gevel, die ontworpen is in een zeer consequente stijl, is de authenticiteit van het pand verbazingwekkend en indrukwekkend. De prachtige ruime vertrekken, allemaal ‘gesneden’ met hoge plafonds doen bijna museaal aan. Wanneer ‘authentieke elementen’ nu eens echt de basis mogen worden genoemd van hoogwaardige kwaliteit, dan is dit onmiskenbaar het geval in dit indrukwekkende kantoorpand.

Het is redelijk uniek te noemen dat een pand met deze hoogwaardige allure in de markt wordt aangeboden, zij het aan een zorgvuldige selectie van kandidaten.


Historie

De Wilhelminasingel is, samen met de St. Lambertuslaan, de Van Heylerhofflaan, de Grote Looierstraat en nog enkele andere Maastrichtse straten, dé singel die tot de verbeelding spreekt. De brede laan met zijn bomenrijen aan weerszijden wordt gemarkeerd door monumentale bouw, hier en daar onderbroken door wat nieuwerwetse bouwsels ‘die mogen’.

De Wilhelminasingel is ontstaan rond 1830. Het grootste deel van de huidige bebouwing stamt echter uit de periode 1870 tot 1915. Zo ook huisnummer 100, dat dateert uit 18… Prominent en voornaam is dit pand onder meer door zijn gevelbreedte. Met ruim 12,5 meter behoort het tot de breedste herenhuizen van de Wilhelminalaan en Maastricht. Werden aan de achterzijde van het pand in vroeger tijden de koetsen gestald en de paarden verzorgd, tegenwoordig biedt de brede achterkant parkeergelegenheid voor zeker tien auto’s.

Vrijwel nooit zie je dat in een pand met circa 150 jaar historie alle bouwkundige indelingen volledig intact zijn gebleven. Dat is hier wel het geval. De bouwkundige verhoudingen zijn ook nog steeds ideaal.


Locatie

Als je het hebt over bereikbaarheid dan is er geen betere plek te vinden in Maastricht. Twee autominuten van alle belangrijke uitvalswegen en twee flanneerminuten van het Centraal Station met bus- en treinverbindingen naar alle windstreken. Naast de fantastische bereikbaarheid is de directe omgeving van het pand zonder twijfel subliem te noemen. Eten met cliënten of met goede vrienden kan op vele plaatsen ‘om de hoek’, van gezellig eetcafé tot top-twee sterren Michelin. Maar het stadsdeel Wyck, de rive gauche van Maastricht, is zeker niet alleen populair om z’n culinaire kwaliteiten. 

Wyck is de plek die bekend staat om zijn zeer grote concentratie speciaalzaken, waaronder antiquariaten, galeries, bekende modehuizen, luxe hotels en het Derlon Theater. Het aangrenzende Centre Ceramique met z’n bekende stadsbibliotheek en Bonnefantenmuseum is het terrein van de exposities, lezingen en workshops op velerlei gebied.

Wyck is bruisend, artistiek, gezellig en ondernemend. Het is een fantastische plek om te wonen en te werken.
Plaats - Maastricht
Straat - Wilhelminasingel
Postcode -
Vraagprijs - €
Bouwjaar - 1885
Vloer oppervlak - BVO 725 m2
Beschikbaar - 1 January 1970

 
Woonder. Rationeel makelen...
Funda Mooi limburg Jaap Zoek alle huizen Woonplein Limburg Huislijn Kapaza Pararius Zuka